Marc do Amaral - Effectieve communicatie begint met een gezond communicatieklimaat

Alle wegen leiden naar Rome. Behalve als het gaat om mensen op één lijn krijgen. Dan is er maar één weg: dialoog en participatie. En dat begint met een klimaat van openheid en vertrouwen. Bevlogen en doelgericht help ik organisaties om hun medewerkers te betrekken bij het vormgeven aan identiteit, strategie en verandering. Zenden helpt niet, luisteren wel!

Advies

Waar staan we voor? Wat willen we bereiken? Wat is ons leidende strategische principe? Welke reputatie streven we na als organisatie? En als werkgever? Wat betekent dat voor mindset en gedrag? Ik help helderheid en draagvlak te creëren over essentiële vragen rondom identiteit, visie, doelstellingen en strategie.

lees verder
Coaching

Middels spreek-sessies, workshops en coaching help ik directies, team managers en teams te communiceren en samen te werken op basis van openheid en vertrouwen.

Interim

Ik ben inzetbaar als interim team manager interne communicatie, project manager en manager van strategische dialoog programma's en events waaronder leadership summits.

Tekst

Onmisbaar onderdeel van effectieve dialoog is betekenisvolle tekst. Dat begint met bewust kiezen voor de frames die je wilt oproepen. Ik teken corporate stories op en vertaal deze naar message toolkits voor gericht reputatiemanagement, te gebruiken door iedereen die met interne en externe belanghebbenden communiceert.

lees verder

recente opdrachten

Recent heb ik opdrachten vervuld bij Vodafone Nederland (IT-gerelateerde verandering), VimpelCom (identiteit-gerelateerde verandering), Reputation Institute (corporate branding), Relevant Holdings (reputatiemanagement-strategie) en VZVZ (communicatieklimaat).
mijn contactgegevens