Workshop Systeemdynamiek en Organisatie opstellingen (Babette Blom)

Lokatie: Trefpunt Pit, in de Philips Fruittuin, aan de Oirschotsedijk 14a te Eindhoven

Op: 10 november 2017

van 09.30 uur tot 17.00 uur

Kosten: € 395,-. Dit is inclusief materialen, arrangement, nagesprek en exclusief btw (21%)


Wie werkt in een organisatie, een project, of als extern adviseur wordt ingehuurd voor een opdracht, krijgt onvermijdelijk te maken met allerlei dynamiek. Soms heel zichtbaar, en soms alleen voelbaar. Wellicht herken je situaties als deze:
 
1) De dynamiek in het vraagstuk tussen belanghebbenden is taai. Je dreigt erin verstrikt te raken en je bent bang je meerwaarde te verliezen. Wat speelt er tussen de betrokkenen?
2) Je krijgt te maken met een veelheid aan meningen en oordelen, een diversiteit aan emoties die misschien wel meer zijn dan je eigenlijk zou verwachten.
3) Je krijgt meer verantwoordelijkheid op je schouders. Je zou graag willen dat de manager of de organisatie het zelf meer oppakt.
4) Je vraagt je af wat jouw plek is in het project. Formeel is je positie wel helder, maar zo voelt het niet.
 
Bij dit soort vragen kan het helpen om vanuit systemisch perspectief te kijken: wat speelt er in het onbewuste van de organisatie? Wat is er in de onderstroom aan de hand? Deze manier van kijken helpt je te navigeren en te intervenieren in de onderstroom van een organisatie en haar omgeving. Het maakt je slagvaardiger en je interventies treffender, zodat jouw bijdrage niet alleen individuen, maar het hele organisatiesysteem in beweging zet.

In deze workshop:

1) Maak je kennis met systemisch werk en compacte opstellingen rond communicatievraagstukken
2) Ontwikkel je bewustzijn voor de dynamiek die speelt in communicatieprojecten en in je opdrachtrelaties
3) Ervaar je hoe je jouw impact op het organisatiesysteem kunt vergroten
 
Je krijgt deze dag uitleg over de werking en de behoeften van organisatiesystemen. Via oefeningen ervaar je hoe je je bewust kunt worden van de systeemdynamiek in organisaties.
 
In de middag werken we met cases van deelnemers. Via opstellingen en gesprekken onderzoeken we de systeemdynamiek en maken we helder wat je in dit organisatiesysteem te doen staat.
Centraal in de workshop staat je plek; Welke plek wordt je aangeboden vanuit het systeem, welke plek ben je geneigd in te nemen en vanuit welke plek kun je dienend zijn?

Datum en locatie

vrijdag 10 november 2017. Trefpunt Pit, in de Philips Fruittuin, aan de Oirschotsedijk 14a te Eindhoven
Tijd : 9.30 – 17.00 uur

In de workshops is plaats voor minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.

Kosten:

€ 395,-. Dit is inclusief materialen, arrangement, nagesprek en exclusief btw (21%).
Collega’s van de Communicatiewinkel krijgen 25% korting en betalen € 295,00, inclusief koffie, thee, lunch en individueel na-gesprek.

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan via deze link. Wil je meer informatie? Bel dan met Communicatiewinkelcollega én trainer Babette Blom (06 33770678).
 


Aanmelden bij dit evenement  Terug naar agenda-overzicht